Tèxtil d’Ontinyent

Naix el nou Clúster Sanitari del Tèxtil i afins amb epicentre a Ontinyent per a respondre a la demanda de productes contra el Covid-19

www.textilontinyent.com

L’Alcalde, Jorge Rodríguez, i el President de la Patronal Tèxtil valenciana ATEVAL, Càndid Penalba, presentaven el 7 de maig, un pla dotat amb 300.000 euros i finançat pel consistori ontinyentí del qual podran beneficiar-se centenars d’empreses per a reorientar la seua producció, amb un benefici doble: mantenir llocs de treball i reduir la dependència d’altres països de materials com a màscares, bates, equip de protecció o elements de desinfecció de materials i persones.

El Pla es concreta en quatre grans línies d’actuació a executar entre 2020 i 2021:

1.- Creació d’una oficina tècnica de suport a les empreses d’Ontinyent que tinguen voluntat de reconvertir la seua producció o part d’ella a la fabricació de material sanitari o d’EPIs. 

2.- Viatge a la fira líder mundial de tecnologia mèdica, prevista per al mes de novembre en Dusseldorf, per a poder organitzar en 2021 la participació com a expositors d’empreses d’Ontinyent. 

3.- Suport de consultoria per a la implantació de la norma de qualitat ISO 13485 i el marcatge CE.

4.- Realització de jornades de caràcter tècnic, comercial i en temes concrets que afecten aquests sectors.

El Pla també dóna cabuda a empreses no tèxtils, ja que existeixen clares sinèrgies entre diferents sectors enfront del nou mercat que es presenta.
07/05/20

Marca «Tèxtil d’Ontinyent»

El segell de qualitat que acompanyarà el clúster industrial del tèxtil sanitari es crea per a marcar la diferència en la producció de mascaretes higièniques reutilitzables.

No sols pretén aglutinar a les empreses radicades a Ontinyent, sinó que vol convertir-se en un segell distintiu enfront del devessall de tèxtil d’altres latituds i de menor qualitat.

L’Ajuntament d’Ontinyent ha etiquetat les primeres 40.000 mascaretes sota la marca «Tèxtil Ontinyent», i es repartirán entre la ciutadania la setmana de l’11 al 15 de maig.

La indústria d’Ontinyent genera ocupació en 2020 gràcies a l’impuls del tèxtil sanitari i afins.

13/01/21 | Primer foren les mascaretes sanitàries, després els equips de protecció individual (epis) i la maquinària necessària per a produir-ne, i ara els productes d’abric com la manta-escola. La ràpida reconversió de l’activitat en els primers moments de la pandèmia ha permés sostenir l’ocupació al sector tèxtil. Prova d’això és la ciutat d’Ontinyent, l’epicentre del clúster tèxtil sanitari, on la indústria ha tancat l’any 2020 en un descens de la desocupació del 2,5% gràcies a l’impuls dels productes vinculats a la lluita contra la covid-19.

Tota la informació de la marca

«Tèxtil Ontinyent»

en la pàgina Web:

www.textilontinyent.com

Ir al contenido